donderdag 28 maart 2013

Was ik maar …. een konijn?


Zoiets leuks!  Ik pas sinds 2 weken op de konijnen van vrienden, Theo & Thea (ja, echt!)
Ik zit ‘s ochtends en ‘s avonds zo een beetje die beestjes te observeren en plots word ik overvallen door een stemmetje dat zeg: “Daar zit je dan.. opgesloten.. beetje voer, beetje hooi/stro en wat water.. voor de kleur een paar wortelen erbij maar that’s it.. C’est la vie..” Beseft zo een beestje dat zich? En zo ja, wat zou ‘ie er nou van vinden? “Yo Thea, hoe vertellen wij Laar nou dat we een lekkere koude Heineken willen in plaats van dat lauwe water?”



Ik bedoel, neem nou mijn leven dusver en mijn kijk daarop.. Ik ben (net) 26 jaar, woon in een onwijs leuke buurt, hartje Amsterdam, lieve vriend, succesvolle, inspirerende mooie en gezellige mensen om mij heen, best een geinig leven, ik reis hier en daar, doe wat leuke modellen en acteer klusjes, probeer mijn eigen bedrijf van de grond te krijgen en most of all: ik ben gezond en kan gaan en staan waar ik wil (in hoeverre mijn creditcard dat toelaat..bijzaak..ahum) maar toch, altijd weer die maar.. Waarom is het dan toch nooit echt genoeg? Of nooit goed genoeg? Daar zat ik dan gisteravond; half computer/half tv te kijken en viel ik binnen bij het programma “Nieuwsuur” waarin Dhr. Skidelsky het had over How Much Is Enough?

Ja, die kwam even binnen. Wanneer is het ooit genoeg? Of goed genoeg?
Als ik mijn vriendenlijst aan het afstruinen ben of mijn nieuwsoverzicht van Facebook, Twitter, Instagram, blogs, noem het maar op; iedereen schijnt het perfecte leven te leiden, maar is dat echt zo? Lijkt mijn leven perfect op beeld? Ik probeer er wel eens van een afstandje naar te kijken “Laar, dat meisje op de foto ben jij niet.. dit is een meisje die jij totaal niet kent..adem in, adem uit, daar komt de hamvraag: Hoe zie jij haar?” (klinkt alsof ik opgenomen moet worden maar bare with me, ik probeer een punt te maken!) En dan denk ik soms, ja verdomd.. ziet er allemaal behoorlijk perfect uit! There you go. (Ik kom hier ooit op terug, anders duurt dit verhaal te lang).

*Shoot Coiffure Awards 2013, door Jorge Alvarez, Rob Peetoom

Gek toch? In ieder geval, we doen allemaal ons best maar realiseer je wel van tijd tot tijd: niets is wat het lijkt  maar hey, that’s ok!  (Voor konijnen geld dit overigens niet. Dat is allemaal en helemaal totaal wat het is. Sorry Theo & Thea.) 



Rijker, niet gelukkiger 
"Sinds 1930 zijn we vier tot vijf keer rijker geworden. Het leven draait misschien wel meer dan ooit om geld verdienen en consumeren. Robert en Edward Skidelsky verzetten zich tegen de obsessie met economische groei en tegen het 'onverzadigbare' kapitalisme, een machine die steeds nieuwe behoeften genereert, die ons rijk heeft gemaakt, maar het grootste voordeel van rijkdom heeft weggenomen: het gevoel genoeg te hebben. Skidelsky: "In de westerse wereld zijn burgers de laatste veertig jaar niet gelukkiger geworden, hoewel de mogelijkheden tot consumptie enorm zijn gegroeid."

Gezonde tip van de dag:
# Appel - Kaneel poeder
# Peer - Goji bessen
# Kiwi - Chiazaad
Topping: Cacao nibs & honing 



Liefs,
Laar